Produkter

Recept

Här säljs

Historia

Länkar

Kontakt

Hem

 

 

Koncentrerad  och smakrik

 

   
 

Det är lätt att laga mat

med LissEllas senap

 

 

Sillsmakande lök

och noriinläggning

2 msk ättika 12%
4 msk socker
6 msk vatten
1 st medelstor rödlök
1 ½ blad norialg
4 st hela korn kryddpeppar
4 st hela kryddnejlikor
4 msk oatly fraiche / crème fraiche
2 tsk LissEllas Grov

Gör så här:
1. Blanda ättikan, sockret och vattnet. Värm tills sockret löser sig och låt svalna. Lägg i kryddorna.
2. Skala löken och var noga med att ta bort den hårda rotdelen. Skiva tunt.
3. Klipp noribladen i centimeterbreda remsor 4-5 cm långa. Lägg löken, algerna och kryddorna i lagen och låt stå i ca tio timmar.
4. Blanda oatlyn och senapen. Plocka bort kryddorna ur lökinläggningen och krama ur alla lag du kan innan du blandar ner dom i oatlysenapen.


* Om du ej får tag på mjölksyrajäst gurka, öka gräddfilen till 1 ½ dl och minska crème fraichen till ½ dl. Gurkan ger en härlig syra och breddar smakan, och tillför dessutom magen nyttiga mjölksyrabakterier.

Tillbaka