Havtornstryffel
2,5 dl grädde
35 g smör
4 tsk florsocker
200 g mörk choklad
1 ½ msk LissEllas Havtornssenap
kakao att rulla i
Gör så här:
1. Finhacka den mörka chokladen.
2. Värm smör, grädde och florsocker i vattenbad. Var noggrann med att det inte kommer vatten i smeten. och låt chokladen smälta ner i den varma smeten. Rör hela tiden med en träslev.
3. När all choklad är smält, lyft upp kastullen ur vattenbadet och rör ner senapen. Häll upp i en form till ett par cm tjocklek. Sätt ej på locket innan den svalnat så att inte kondensvatten droppar ner på smeten. Ställ kallt i minst 12 timmar.
4. Ställ upp knäckformar. Häll upp kakao på ett fat. Forma kulor med hjälp av två teskedar och rulla kulorna i kakao. Lägg i knäckformarna.
Bör förvaras svalt, men serveras helst rumstempererad.
Tillbaka
|