ll
     
 

 

LissEllas senap från Dalarna

30 senaper - 3 dressingar - 7 grill och kryddsåser

Det är lätt att laga mat med LissEllas senap,
den goda senapen från Dalarna.
Mathantverk med äkta smak, lokalaodlat frö och inga tillsatser.
Världsm
ästare i senap.

DRESSING och KRYDDSÅSER

 
Våra salladsdressingar har senap från ekologiska odlingar i Dalarna. Inga kompromisser. Inga tillsatser. Rena råvaror som så långt det är möjligt är närodlade.

Senapsdressing
med vitlök & örter


Senapsdressing med pressad vitlök och massor med örtkryddor. Färdig att använda. God till vanlig sallad eller i en snabb potatissallad. Fungerar också bra som smaksättare i såväl kall som varm sås.
     
Kiss Me Honey Mild krämig dressing med smak av senap och honung. Redo att förgylla vardagen. Lätt pepprig. Färdig att användas till alla sorters kalla och varma sallader
     
Hallonsommar Mild fruktig dressing med smak av hallon och senap. En lätt sommarbris till dina grönsaker, din sallad, eller som en dipp.
     
Våra grill- och kryddsåser har senap från ekologiska odlingar i Dalarna. Inga kompromisser. Inga tillsatser. Rena råvaror som så långt det är möjligt är närodlade.
     
Grill- och kryddsås Fullspäckad med en bländande blandnig av örter, lingon, svarta vinbär och tomat. Lite sötma, god syra och en lätt hetta. Passar till fågel, fisk och mitt i mellan (kött och grönsaker). Grilla, ugnsbaka, wooka eller blanda i varma och kalla såser.
     

Mullig

Grill- och kryddsås

 

Kraftfull sås, intensivt mullrande hetta med påtaglig sälta och peppriga örtiga nyanser. Främst till nöt eller lamm. Använd som marinad, på grillen, i ugnen, ner i färsen eller grytan. I pastasåsen eller i varma såser där du vill ha en tung kryddig smak med en lång kvardröjande het värme.

     

Cowboy BBQ Dream

Grillsås

En lätt rökig senapsbaserad grill- och kryddsås. Den har en skön balans av syra, sötma och rökighet. Extra bra till fläskkött, men passar även utmärkt till nötkött. Om du ska blanda den i sås, så krävs det lite mer av den än av de andra.

     

Curry Rosmarin

kryddsås

Varm fyllig rund smak av curry och balanserade toner av rosmarin. Ger en behaglig värme med stor sötma. Passar utmärkt till fläsk, kyckling, fisk, lamm och grönsaker. Fungerar i ugnen, på grillen, i kalla och varma såser eller att äta precis som den är till dipp.

     

Lingon Ingefära

Glaze och kryddsås

Lätt och syrligt fruktig med undertoner av hetta och en klingande smak av skogens lingon och ingefärans speciella accent. Passar till kyckling, fläsk, fisk och grönsaker. Glaze till slutet av grillningen, pensla 3-4 gånger, fungerar även utmärkt som marinad. Även i ugnen, som wook och smaksättnig av kanske främst kalla såser.

     

Älg- och viltmariad

Tät koncentrad, påtaglig sälta, örtig med en tydlig smak av enbär och svarta vinbär. Marinad med kryddig hetta och en lätt beska som ger nötköttet en mer vild karaktär eller lyfter viltköttet till nya höjder. Marinera 1-12 timmar. Fungerar också som smaksättare i varma och kalla såser.

SENAP

Senap med smak och kvalité i första rummet. Inga kompromisser. Inga tillsatser. Rena råvaror som så långt det är möjligt är närodlade.

Senap är en fantastisk smaksättare både i matlagning och som tillbehör till maten. Olika tillfällen kräver olika smaker, därför utvecklar och gör LissEllas senap många olika sorter. Testa en ny sort, du kan botanisera bland recept utvecklade för LissEllas senaper på
Recept. Pröva dig fram och låt dig överraskas av senap.

Söt och Stark

Söt och stark senap med lång varm eftersmak. Mycket smakrik och välbalanserad. Passar bra till korv, ost, skinka, griljering, grillsås, dressing och till den egna gravlaxsåsen.
 

Julsenap

En sötstark senap med juliga kryddor och sötma bl.a. från honung. Smakrik med lång och varm eftersmak. Fantastisk att griljera med, även utan ägg. Underbar till skinkmackan. Mångas favorit.
     

Brukets
Apotek senap

Apotekets över 50 år gamla recept från bruket där LissElla växte upp. Syrlig med honung som del av sötman och kryddor som saffran , karde-mumma och krydd-nejlika.
 

S-Special

Mycket stark och något söt komplex senap med massor av smaker. Fullvuxen senap som gifter sig med många olika maträtter. Passar till korvar, skinka, ost mm.
     
Krydd
Osötad kryddig senap med en skön smak. här finns bland annat apelsin, gurkmeja, svartpeppar och pomerans. Passar bra såväl till det vegetariska köket som till charktallriken.
     

Skånsk

Stark och grov med en frisk senapssmak. En skånsk senap som även många skåningar gillar! Bra till korv eller olika senapssåser, t.ex. blandad med Crème Fraiche till kyckling eller fisk. God till många ostar.
     

Gruvsenap
osötad
med papparot

Stark som urberget är denna senap, där pepparot lyfter intensiteten. Passar t.ex. på smörgås med rökt pålägg, till fläsk, i pepparotsvisp eller i såser.
 

Taffelsenap

Taffel betyder bord så taffelsenap är en utmärkt senap att ställa fram på bordet. En söt, slät och lite mindre stark senap med ljusa toner. Utmärkt där du vill ha en god senapssmak till korven eller skinkan. Fungerar till det mesta där du behöver en senap.

     

Grönpeppar
senap


En sötsyrlig honungs-senap med tydlig grönpepparsmak. Halvgrov senap. Senapen passar bra till gärna lite feta korvar, fläskkött men även kyckling och stekt panerad fisk.


Dijon typer

 

 

 
Fin
Osötad dijonsenap av fullkornstyp med en mycket stark och ren senapssmak. Suverän till matlagning i såser och dressingar där du vill ha en intensiv senapsupplevelse. Kan vara Sveriges starkaste senap utan att den för den skull förstör dina smaklökar.
 

Grov

Grovmald osötad dijonsenap som är stark och fruktig. God som den är eller i form av t.ex. ett senapssmör. Går utmärkt att använda i dressingar, i köttfärsrätter, till grönsaker, i grytor eller varför inte pröva den i en marmelad eller i äppelmos?


Bärsenap

   
Havtorns
senapEn senap med frisk lite syrlig smak av havtorn, relativt söt med mellanstark senapssmak. Hela bär finns med och in smyger sig toner av olika kryddor i bakgrunden. Senapen passar till feta korvar, kyckling och fläsk.
     

Lyckliga Blåbär

Het, fyllig, fruktig, exotisk med en ton av kardemumma. En överrasknig i både färg och smak som passar i de mest skilda sammanhang. God till charkprodukter, ost eller det lilla söta. En vinnare värd att prova
 

Lingonsenap

Fruktig, lite syrlig, något söt senap med smak av skogens lingon och kryddig hetta . God till söndagssteken eller varför inte till den grillade hamburgaren. Passar utmärkt till många sorters korv.
 
Hjortron
Skogens guld lyfter i samklang med senap och en ton av anis. Ett spännande tillbehör med möjlighet till nya smakupplevelser. God till många sorters korv och milda krämiga ostar.
 

Svarta vinbär

Marmeladsenap

Marmeladsenap, en härlig kombo mellan marmelad och senap. 53% svarta vinär i samklang med apelsin, fänkål och senap. Frisk, fruktig och fyllig med liten senapshetta. Utmärkt till hårdost, brie och rostat bröd.


Örtsenap

   

Fänkål Mejram
En osötad helkornssenap på gula och bruna frön där grovkrossad fänkål möter mejramens toner. Väldigt god till fisk, kyckling, potatisrätter, grönsaker, korvar mm.
   
Rosmarin Timjan
En örtkryddad grov het senap med tydliga smaker av timjan och rosmarin. Endast lätt sötad. Passar utmärkt till grönsaker, chark, kyckling, lamm, ostar mm
     

Lakrits
Lavendel
senap


En senap med exotisk smak av ren lakrits från Kalabrien i kombination med lavendel. Senapen passar till rostade grönsaker, milda fläskbaserade korvar och som smaksättare i såser till t.ex. nötkött, fläsk och kyckling.

 

Whiskysenap

   

Speyside
fyllig whisky senap

12% Single malt
En krämig slät stark senap, med intensiv styrka och hetta. Både från senapen och av en ren fyllig whisky från Speyside. En njutbar lång eftersmak. Passar bra till gräddiga såser eller varför inte i en spännande kakfyllning?
   

Highland
fruktig whisky senap

12% Single malt
En grov mörk senap med en poetisk balans mellan kraften i det bruna
senapsfröet och styrkan och frukten från en single malt från Skottland. Utmärkt till många olika sorters korvar. Lång eftersmak.

   

Islay
rökig whisky senap

12% Islay whisky
En kraftfull grov och mörk senap med tydlig karaktär av rökig single malt whisky från ön Islay som balanseras av styrkan och frukten i vårt bruna senapsfrö. Passar bl.a. till skaldjur om den rörs ut i crème fraiche. Lång rökig eftersmak.


Ölsenap

   
Golden
Slät stark och fyllig senap gjord med Oppigårds Golden ale. Beskan från ölet balanserar den starka senapssmaken. Mycket god till många lite rustika maträtter.
 

Single Hop

Senap med hela gula och bruna frön, som när de tuggas sönder släpper fram de inneboende lågmälda smakerna. Sin karaktär får senapen från Oppigårds Single Hop. En frisk beska med tydliga blommiga toner. God till många charkprodukter.
     
Porter
Helgrov, mörk, kryddig portersenap med toner av choklad, milt blommig och viss senapshetta. Lätt rostad maltsötma blandas med en liten beska. God till många charkprodukter eller till en brie ost.


Övriga

   
     
Indian Style

Cross over som ger en varm söt kryddig senap med tydlig hetta. Det indiska kökets mosaik av smaker i kombo med den svenska heta senapen.
     

Chokladsenap med rökig chili

En senap i sällskap med smaker från Sydamerika, choklad och merquén. Merquén är en chili rökt enligt gammal indiantradition i Chile. kyckling, korvar, fläsk även god till rostad potatis.
     

Picklade Senapsfrön

När vi inte hittade ett senapsfrö som smakade som vi ville till vår seap började vi provodla. nu har vi frö från några av världens nordligaste senapsodlingar. KRAV-certifierat såklart.
 
     

Cognac senap

Rik, stark, fyllig och fruktig senap med tydlig karaktär av en fantastisk single estate Cognac. God till korvar, hårdostar och skinka.
     

Herrgård

En slät endast något sötad senap med en calvados som är fatlagrad i fyra år och enbär. Fruktig äpplig karaktär med en viss beska från enbären. Passar extra bra i varm sås till vilt, fläsk och fågel.
     

Gravlaxsås

Härlig gravlaxsås som är lite mindre fet i karraktären. Passar utmärkt till olika former av lax, skaldjur och är en favorit till krabba.

Kryddmix/rub
   
Mustard Dust kryddmix/rub Osötad kryddblandning där gula och bruna senapsfrön dominerar med en lätt senapsvärme. Mild, smakrik, fyllig, fruktig och bred, lyfter den saftigheten på maten på ett gott sätt. Passar till nöt, fläsk, lamm, kyckling och i det gröna köket.
     

Into the Wild kryddmix/rub

Osötad. Jägmästarens sköna kryddblandning med bl.a. enbär, svata vinbär och senap som ger en fördjupad viltsmak. Till vilt men ger även vilda toner till annat, Passar både kött-
älskaren och det gröna köket. Smakrik och kraftfull, används med måtta.
     
Lamb & Bean kryddmix/rub Osötad kryddblandning med bl.a. rosmarin, chili, vitlök och senap som ger en smakrik aromatisk örtighet. Finstämd hetta. Till lamm, kyckling och det gröna köket.
     
Sweet Comfort kryddmix/rub Kryddblandning med bl.a. paprika, svartpeppar, chili och senap. Het och kryddig, med en behaglig sötma. Klassisk allround som lyfter smaker. Passar nöt, fläsk, kyckling och fisk samt det gröna köket.
     
Najsy Spicy kryddmix/rub Osötad komplex kryddbland-
ning med flera chili, spis-
kummin, örter och senap. Het fyllig med viss styrka samt lite sötma från lök. Ger samtidigt utrymme för råvarans smak. Passar till nöt, fläsk, kyckling och fisk samt det gröna köket.
     
Herby Derby kryddmix/rub Osötad kryddblandning
med bl.a. timjan, oregano, persilja och senap i en
härlig harmoni med en
doft av vitlök. God till nöt, fläsk, kyckling, fisk samt
det gröna köket.
     
 

Brunt frö

 

Den nordliga odlingen ger en fruktig smak. Används ofta i indisk eller asiatisk matlagning eller när du vill göra din egen senap.
 
 

Gult frö

 

Den nordliga odlingen ger en intensiv smak. Används främst till inläggningar, i grytor eller är du vill göra din egen senap.
 
 

Senapspulver

 

Från vårt gula senapsfrö. Används på samma sätt som Colmans senapspulver. T.ex. när du vill göra din egen senap, i såser eller smaksättare i diverse mat.

Tillbaka till toppen på sidan