Julrot
Ett vegetariskt alternativ till julskinkan som blir mycket god med Lissellas griljering.
En jämn ganska liten ekologisk kålrot.
4-5 kryddnejlikor
1 lagerblad
1/2 tsk salt
Skala kålroten och dela den i två halvor.
För att kålroten ska få mindre kålrotssmak så kokar du upp vattnet och häller av det tre gånger. Tillsätt kryddorna i det sista kokvattnet för att sedan koka kålroten i drygt en timme så att den blir riktigt mjäll.
Lägg den på ett fat och låt den svalna innan du griljerar den, annars rinner griljeringen av.
Griljering
LissEllas Julsenap eller Söt & stark (båda innehåller honung) eller Kryddsenap (vegansk) ger en god griljeringsyta.
3 delar - Liss Ellas Söt och stark
2 delar - olja (gärna rapsolja)
eller
2 delar LissEllas Kryddsenap
1 del - olja
(gärna rapsolja)
Ströbröd
Blanda senap och olja.
Stryk på det du ska griljera.
Klappa lätt in ströbrödet.
Griljera i 215 grader ca 15min.
Tillbaka
|