Petit Chou med senapskräm
Gör god petit chou med en eller flera olika söta senapskrämer som fyllning. Petit Chouerna kan göras i förväg och fyllas innan servering.
För ca: 15 st
1 dl mjölk
65 g smör
1,2 dl mjöl
1 dl vatten
1 ml salt
2 st ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölk, vatten, smör och salt. Tillsätt mjölet litte i taget och rör om så att smeten släpper kastrullen. Häll över smeten till en skål.. Tillsätt äggen och kör med mixerstav till en jämn smet.
Klicka ut smeten, en matsked per klick på en plåt klädd med bakplåtspapper. Provgrädda först en. Grädda på 200 grader i 8-10 min och sänk till 125 i 8-10 min till de blir höga och gyllenbruna.
Smörkrämen
40 g Cream cheese
20 g smör
50 g florsocker
Välj mellan:
a) Lyckliga Blåbär
1 msk LissEllas Lyckliga blåbär
b) Speyside
1,5 tsk LissEllas Speyside
c) Hjortronsenap
1 msk Lissellas Hjortronsenap
Rör osten och smöret mjukt. Tillsätt florsockret. Smaksätt med vald senap.
Tips! Ringla smält mörk choklad runt kanten på fyllningen innan locket läggs på.
Tillbaka
|