WEBBSHOP

Produkter

Recept

Här säljs

Historia

Länkar

Kontakt

Hem

 

 

Världens godaste senap

   
 

Det är lätt att laga mat

med LissEllas senap

 

 

Petit Chou med senapskräm

Gör god petit chou med en eller flera olika söta senapskrämer som fyllning. Petit Chouerna kan göras i förväg och fyllas innan servering.

För ca: 15 st

1 dl mjölk
65 g smör         
1,2 dl mjöl

1 dl vatten
1 ml salt
2 st ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölk, vatten, smör och salt. Tillsätt mjölet litte i taget och rör om så att smeten släpper kastrullen. Häll över smeten till en skål.. Tillsätt äggen och kör med mixerstav till en jämn smet.

Klicka ut smeten, en matsked per klick på en plåt klädd med bakplåtspapper. Provgrädda först en. Grädda på 200 grader i 8-10 min och sänk till 125 i 8-10 min till de blir höga och gyllenbruna.

Smörkrämen

40 g Cream cheese                
20 g smör
50 g florsocker
Välj mellan:
         a) Lyckliga Blåbär
               1 msk  LissEllas Lyckliga blåbär
 

         b) Speyside
               1,5 tsk LissEllas Speyside

 
         c) Hjortronsenap
               1 msk Lissellas Hjortronsenap
              

Rör osten och smöret mjukt. Tillsätt florsockret. Smaksätt med vald senap.

Tips! Ringla smält mörk choklad runt kanten på fyllningen innan locket läggs på.

Tillbaka