Rödbetssallad
400 g rödbeta
3 st Ingrid Marie äpplen (ca 360 g)
100 g mjölksyrajäst gurka*
1 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1 dl grädde som vispas
4 msk LissEllas Julsenap (eller Söt och stark)
Gör så här:
1. Koka rödbetorna tills mjuka. Låt kallna.
2. Skala rödbetor. Kärna ur äpplena. Tärna rödbeta, äpple och gurka i små bitar.
Blanda.
3. I en annan skål blanda crème fraiche, gräddfil, den vispade grädden och senapen.
4. Häll över crème fraiche blandningen över den hackade blandningen och rör om. Bra göra dagen innan. Rör om innan serveringen.
* Om du ej får tag på mjölksyrajäst gurka, öka gräddfilen till 1 ½ dl och minska crème fraichen till ½ dl. Gurkan ger en härlig syra och breddar smakan, och tillför dessutom magen nyttiga mjölksyrabakterier.
Tillbaka
|